Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

"Κανείς δε λέει Σ'αγαπώ..." 

 Μια γλυκιά και ανατρεπτική- θα έλεγα - τηλεοπτική σειρά παραγωγής του 2004, καθαρά κοριτσίστικη και καθαρά εντός προδιαγραφών γνωστής σχετικής αμερικάνικης νοοτροπίας.   
  Η πλοκή, λοιπόν, άκρως ενδιαφέρουσα ξεδιπλώνεται στα στενά της πρωτεύουσας με ένα κάστ αποτελούμενο από μια παλέτα τόσο διαφορετικών και εξίσου ταλαντούχων ηθοποιών. Με αστείρευτο χιούμορ και απίστευτους διαλόγους που με τη σπιρτάδα της κάθε ατάκας μετατρέπουν τη κάθε σκηνή σε μια ευχάριστη και διασκεδαστική στιγμή με μπόλικο γέλιο. Προσωπικότητες πληθωρικές και μοναδικές με ιδιαίτερες ιδιοσυγκρασίες και εκρηκτικά ταπεραμέντα.  Όλα αυτά συνθέτουν ένα story αρκετά  κοντά στα αμερικάνικα στάνταρς των κόμεντι.
  Πρωταγωνιστές η Κορίννα και ο Χάρης, δυο παλιοί γνωστοί από το σχολείο που ανήκουν στη γενιά του 80’s και έχουν στο ενεργητικό τους πολλούς καβγάδες με φόντο τα χρόνια του Λυκείου. Εκείνη συναισθηματική, άριστη μαθήτρια με μπόλικη ροζ ιδιοσυγκρασία και περίσσιο ρομαντισμό. Εκείνος τεμπέλης, πρόεδρος του 15μελές, μεταλάς και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος του σχολείου εν ονόματι «αχτύπητα αγγούρια» και φυσικά περιζήτητος στις κοριτσίστικους πληθυσμού του σχολείου. Δυο τόσο διαφορετικά άτομα  από τόσο άσχετους κόσμους συναντιούνται στη μετέπειτα ζωή τους, ένα βήμα πριν τα –άντα,εκεί γύρω 30.
 Η συνάντηση τους ολέθρια όπως και η μεταξύ τους σχέση. Σε διπλανά γραφεία αρθρογραφούν για το ίδιο γυναικείο περιοδικό.  Εκείνη υπεύθυνη για τη λίστα της συμβουλευτικής ενώ εκείνος κριτικός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Κόντρες μαλώματα, πικρόχολα σχόλια, πειράγματα, προσβλητικές χοντράδες δίνουν και παίρνουν με θύματα πέρα από τους ίδιους,τους τριγύρω τους. Κάθε προσπάθεια για συνύπαρξη ναυαγεί, πέφτει στο κενό.
 Το κάθε επεισόδιο ξεκινά με ένα γράμμα που λαμβάνει η Κορίννα από μια απελπισμένη ή απογοητευμένη ή πληγωμένη  ή και όλα μαζί γυναικεία καρδιά που εξιστορώντας μια άδοξη ιστορία αγάπης, ζητά τη συμβουλή της. Στη συνέχεια του επεισοδίου διαδραματίζονται γεγονότα και σκηνές στις ζωές των πρωταγωνιστών που οδηγούν αβίαστα τη Κορίννα στη σύνταξη της πολυπόθητης απάντησης- συμβουλή. Παράλληλα με τη κεντρική ιστορία της Κορίννας και του Χάρη, εξελίσσονται κι άλλες όπως αυτή της Βέρας και του Ανάσταση, του Μίλτου και της Κατερίνας.
 Τις απαντήσεις όμως για τον ταλαιπωρημένο έρωτα των δυο πρωταγωνιστών, θα κληθούν οι ίδιοι να τις δώσουν μέσα σε 32 επεισόδια. Σε όλα αυτά, κανείς από τους πρωταγωνιστές  και ποτέ δε άρθρωσε τη φράση «Σ’αγαπώ», γεγονός που προφανώς δικαιολογεί και το τίτλο. Η σημασία και το βάρος αυτής της φράσης φαίνεται να φέρνει φόβο στους ήρωές μας, μας αποδεικνύεται όμως αργά ή γρήγορα πώς αυτοί που μάλλον φοβούνται να αγαπήσουν πόσο μάλλον να το εκφράσουν, είναι και εκείνοι που αξίζουν να αγαπηθούν πιο πολύ από κάθε άλλον.
  Τέλος ένα ακόμα τικ που σημειώνει αυτή η σειρά, βρίσκεται στους τίτλους της  και δεν είναι τίποτα άλλο από το απίστευτο τραγούδι  «Perhaps, Perhaps, Perhaps» της Doris Day. Άκρως ερωτικό με ιδιαίτερο ρυθμό που σε κάνει να θες να λικνιστείς στις προσταγές του.

Υ.Γ. Μπορείς να επισκεφτείς το https://www.youtube.com/watch?v=V40Dqc5eJgE , ώστε να δεις όλα τα επεισόδια της σειράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου