Τρίτη 17 Μαΐου 2016

That's Amore

  Καλημέρα καλημέρα! Σήμερα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου μια ακόμα μουσική επιλογή που πρόσφατα προστέθηκε στο playlist  με τα αγαπημένα. Είναι ένα τραγούδι που θα σου φτιάξει τη διάθεση από το τη πρώτη νότα, πόσο μάλλον αν σκεφτείς τους στίχους.
  Το τραγούδι μου για αυτή τη φορά είναι το Thats amore  από τον Dean Martin, το οποίο ακούστηκε για πρώτη φορά σε ταινία της δεκαετίας του 50. Η ταινία ονομάζεται «The Caddy» και είναι μια κωμωδία με θέμα το άθλημα του golf. Tόσο το τραγούδι όσο και η ταινία έχει φόντο την Ιταλία και τις ομορφιές της.
  Πρόκειται για ένα τραγούδι που θα σε κερδίσει από τη πρώτη νότα και από τη πρώτη λέξη των στίχων. Οι στίχοι είναι κατά βάση αγγλικοί με εξαίρεση κάποια σημεία όπου εμφανίζονται τα ιταλικά. Αυτό όμως δεν είναι ενοχλητικό αντιθέτως είναι πολύ χαριτωμένο μιας και η Ιταλική  είναι μια άκρως ερωτική, αισθησιακή & μελωδική γλώσσα.


 Από την ονομασία μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως πρόκειται για ένα τραγούδι αγάπης. Καθ’όλη τη διάρκεια του τραγουδιού προσπαθεί να σου εξηγήσει πώς είναι όταν νιώθεις αγάπη. Με λίγα λόγια προσπαθεί να σου απαριθμήσει τα σημάδια, τις ενδείξεις και τις λεπτομέρειες που οδηγούν στο συμπέρασμα πως αυτό είναι η «αγάπη».
 Ο απίστευτος στίχος έρχεται και δένει με τη μελωδία του τραγουδιού. Ο ρυθμός είναι ανεπανάληπτος, ζωηρός & ρομαντικός...κυριολεκτικά σε ξεσηκώνει. Είναι από εκείνες τις μελωδίες που σου θυμίζουν κάτι από εκείνους τους επίσημους χορούς σε ταινίες εποχής που γίνεται η  αφορμή για ένα ακόμα κινηματογραφικό έρωτα.Όλα αυτά συντελούν στο να χαρακτηριστεί ολοκληρωτικά το τραγούδι vintage.


 Προσωπικά, μ αρέσει ο απλός τρόπος με τον οποίο μιλάει για την αγάπη & για τις εμφανείς αλλαγές που φέρνει στη ζωή των ανθρώπων. Μιλάει με τόσο όμορφα λόγια για την αγάπη. Την ταυτίζει με τον έρωτα και της δίνει μια ευγενική διάσταση.
 Ακούγοντάς το, με ξεσηκώνει να κινηθώ πέρα δώθε στο ρυθμό του. Σκέφτομαι κατευθείαν έναν όμορφο καβαλιέρο να ζητά με μια υπόκλιση σε χορό μια εντυπωσιακή ντάμα που είναι ντυμένη με εκείνα τα μακριά φορέματα με τη φουσκωτή ουρά από πίσω.Βασικά αυτό είναι –νομίζω- που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, πως η αγάπη παρουσιάζεται από μια τόσο απλοϊκή και αθώα πλευρά όπως γίνεται στα παραμύθια.
 Τέλος δε μπορώ να μη σταθώ στον τραγουδιστή,οποίος πέρα από πολύ γοητευτικός είναι και ιδιαίτερα ταλαντούχος. Ο Dean Martin  ερμηνεύει τρομερά το συγκεκριμένο κομμάτι μιας και έχει απίστευτη φωνή, μελωδική και απαλή. Κυρίως στα σημεία με τους ιταλικούς στίχους η φωνή  του ταιριάζει απόλυτα…

Υ.Γ Αυτό το κομμάτι όταν το άκουσα πρόσφατα μου φάνηκε οικείο. Έπειτα διαπίστωσα πως έπαιζε στους τίτλους μια παλιάς αγαπημένης ελληνικής σειράς. Για να μη στα πολύ λέω θα δεις αναλυτικό review και για τη σειρά...©

Καλή Ακρόαση!©
Πολλά Μουατς,
Νανά Μιχ  ©




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου