Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Homemade Eye’s Make up Remover
  Hello! Σήμερα θα σου δείξω πως μπορείς να φτιάξεις ένα τέλειο διφασικό διάλυμα για το ντεμακιγιάζ  των ματιών σου. Πέρα από το γεγονός ότι τα συστατικά του είναι φυσικά χωρίς χρωστικές και βλαβερές για την υγεία ουσίες, αποτελεί μια οικονομική λύση χωρίς ημερομηνία λήξης. Προσωπικά, φροντίζω να έχω πάντα ένα μπουκαλάκι  στο ντουλάπι του μπάνιου.

Για το Homemade Eye’s Make up Remover θα χρειαστείς:
©       Αμυγδαλέλαιο
©       Ροδόνερο
©       Μπουκαλάκι Αποθήκευσης 


  Το συγκεκριμένο υγρό ντεμακιγιάζ  είναι διφασικής σύστασης και περιέχει μόλις 2 συστατικά.Τα συστατικά αυτά είναι το Αμυγδαλέλαιο & Ροδόνερο. Είναι γνωστά και μπορείς εύκολα να τα αναζητήσεις σε κάποιο φαρμακείο. Επίσης, θα χρειαστείς  μια συσκευασία τύπου βαζάκι ή μπουκάλι, ώστε να αποθηκεύσεις εκεί το διάλυμα που θα φτιάξεις. Στη συνέχεια θα χρειαστεί απλώς  να αναμείξεις  το αμυγδαλέλαιο  και  το ροδόνερο.
  Οι ποσότητες  που θα αναμείξεις  πρέπει να είναι αντίστοιχες ως προς το αποτέλεσμα που θες να αφαιρέσεις. Αν  το βάψιμο των ματιών σου είναι έντονο με πολλούς συνδυασμούς προϊόντων,  θα πρέπει να υπερτερεί η λιπαρή ουσία, δηλαδή το αμυγδαλέλαιο. Διαφορετικά, το ροδόνερο. Αν  προτιμάς ένα αποτέλεσμα για όλες τις περιπτώσεις, τότε προτίμησε να αναμείξεις  ίσες ποσότητες, ανακατεύοντας  1:1 τα δυο συστατικά.(Μισό μπουκαλάκι ροδόνερο και μισό αμυγδαλέλαιο)
  Σχετικά με το μπουκάλι που θα επιλέξεις, θα σου πρότεινα κάποιο γυάλινο μπουκάλι ή έστω πλαστικό. Μια οικονομική επιλογή είναι τα τεμάχια που περιλαμβάνονται σε σετ αποθήκευσης προϊόντων για ταξίδια. για προσεκτική χρήση προτίμησε εκείνο με καπάκι-spray. Διαφορετικά, υπάρχει και η λύση του γυάλινου μπουκαλιού με σταγονόμετρο ή που κλείνει αεροστεγώς με φελό.


 Το συγκεκριμένο  remover, πρέπει να σου πω ότι το τσέκαρα σε πολλές  προτάσεις στο pinterest και το δοκίμασα από περιέργεια. Το αποτέλεσμα ήταν όντως πολύ ικανοποιητικό. Το αμυγδαλέλαιο είναι λιπαρό και ουσιαστικά λιώνει όλα τα προϊόντα κυρίως  με σκληρή υφή όπως οι μάσκαρες και συγχρόνως ενυδατώνει την περιοχή. Από την άλλη το ροδόνερο έρχεται να δροσίσει την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και να μαζέψει τα υπολείμματα.
 Στη χρήση πρέπει να ακολουθήσεις  τα standar  βήματα του ντεμακιγιάζ των ματιών.  Βρέχεις δυο cottons pads  ή απλώς δυο βαμβάκια  με το υγρό  και τα ακουμπάς απαλά στα μάτια σου για 1-2 λεπτά. Βασική προϋπόθεση είναι  να το ανακινήσεις πολύ καλά το διάλυμα πριν από κάθε εφαρμογή. Προτίμησε να μη τρίψεις το βαμβάκι στα μάτια σου αλλά να κάνεις αέρινες κινήσεις προς τα έξω.

Καλή Επιτυχία! ©

Υ.Γ. :  Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου eye’s make up remover; Έχεις κάποια αντίστοιχη Homemade επιλογή να μου προτείνεις;

Πολλά Μουάτς, 
Νανά Μιχ © 

2 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καλή ιδέα και εύκολη! Θα το δοκιμάσω κι εγώ :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ ευχαριστώ πολύ Αγγελική!
    Περιμένω τις εντυπώσεις σου <3
    Πολλά Μουάτς <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή