Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Μύθοι & Αλήθειες για την επιδερμίδα

part 1

Hello! Στο σημερινό post  αφού έψαξα & βρήκα την αλήθεια που κρύβεται πίσω από κοινούς μύθους για την επιδερμίδα καθώς και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε γι’αυτή, θέλησα να τα μοιραστώ μαζί σου. Για πάμε:

ÞΜύθος 1ος: Αν καθαρίζω το πρόσωπό μου βράδυ, δε χρειάζεται το πρωί
©Αλήθεια : Καθαρίζουμε καθημερινά το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ, με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Το βράδι συνήθως ο καθαρισμός συνδυάζεται με το ντεμακιγιάζ, οπότε είναι απαραίτητος και μάλιστα πρέπει να γίνεται σχολαστικά. Το πρωί είναι εξίσου σημαντικός γιατί πρέπει να απομακρυνθούν όλα όσα απέβαλλε η επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της νύκτας και βρίσκονται στην εξωτερική επιφάνειά της.



ÞΜύθος 2ος: Δε κάνω καθαρισμό προσώπου, γιατί δε τον χρειάζομαι
©Αλήθεια: Το πρόσωπό μας συνήθως χρειάζεται βαθύ καθαρισμό 3-4 φορές το χρόνο ίσως και λιγότερες αν είσαι επιμελής με το ντεμακιγιάζ , τη φροντίδα & τη περιποίηση του προσώπου σου. Αν αντιμετωπίζεις κάποιο δερματικό πρόβλημα θα σου ορίσει ο Δερματολόγος σου το αν και το πόσες φορές χρειάζεσαι. Σε κάθε περίπτωση, εμπιστευόμαστε για τη συγκεκριμένη διαδικασία είτε τον ίδιο το Δερματολόγο μας είτε κάποιο εξειδικευμένο ινστιτούτο που ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής και διαθέτει έμπειρο προσωπικό & καθαρούς χώρους.



ÞΜύθος 3ος:  Δε φοράω κρέμα ματιών γιατί είμαι μικρή
©Αλήθεια: Όσο μικρές κι αν είμαστε από τη στιγμή που κάνουμε ολοκληρωμένο μακιγιάζ ματιών, η περιοχή των ματιών μας χρειάζεται καθημερινή και προσεκτική φροντίδα & περιποίηση. Πέρα από το καθαριστικό προσώπου που θα σέβεται την ευαισθησία της συγκεκριμένης περιοχής & από το ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ, πρέπει να επιλέξεις μια κρέμα ματιών ανάλογα με τις ανάγκες σου. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχετικά με τη δράση & τη υφή, ώστε να επιλέξεις τη κατάλληλη.  Θα βρεις πλούσιας ενυδάτωσης, κατά των μαύρων κύκλων, κατά του πρηξίματος & της κούρασης,  ενάντια στις λεπτές γραμμές ακόμα και συσφυκτική. Υπάρχουν με πλούσια κρεμώδη υφή, με υφή gel  καθώς και με υφή μους. Σε κάθε περίπτωση, πριν επιλέξεις πρέπει να κατευθυνθείς με βάση την ηλικία σου, τον τρόπο ζωής σου(π.χ. αν κοιμάσαι αρκετά, αν πίνεις αρκετό νερό κ.τ.λ) καθώς και το τύπο επιδερμίδας που έχεις. Επιπλέον, η χρήση κρέμας μπορεί να αναδείξει το μακιγιάζ σου καθώς υπάρχουν πολλές version που συνδυάζουν δράσεις όπως primer-βάση ματιών κ.α. ακόμα και concealer


Υ.Γ: Ποιο μύθο  από τους παραπάνω πίστευες και εσύ; Ποιο μύθο για την επιδερμίδα απομυθοποίησες πρόσφατα;  ©


Με πολλά Μουάτς,
        Νανά Μιχ ©



2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμο το άρθρο σου! Έχεις δίκιο σε όλα και μακάρι να ακολουθούμε αυτά τα βήματα όλες!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! έρχονται κι άλλα τέτοιου είδους άρθρα! Μουάτς <3

      Διαγραφή