Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Σφολιατίνια με τυρί Gounda  & Γαλοπούλα
Με sauce γιαουρτιού

Hey - Hey! Σήμερα εγκαινιάζω μια νέα στήλη στο πολυαγαπημένο μου Blog η οποία έχει ως θέμα τη μαγειρική. Για το πρώτο μου post θέλησα να σου ανεβάσω μια συνταγή που δοκίμασα πρόσφατα.Πρόκειται για μια συνταγή που είχα διαβάσει στο Pinterest  και με μερικές αλλαγές βρέθηκα να την ακολουθώ. Είναι πολύ νόστιμη, εύκολη & γρήγορη, δηλαδή ό.τι πρέπει για τα βράδια Παρασκευής που μαζευόμαστε η παρέα σε κάποιο σπίτι. 

Το τελικό αποτέλεσμα


Τα έφτιαξα & ξετρελάθηκαν οι φίλοι μου κι έτσι θέλησα να στα post- άρω. Για πάμε να δούμε τι χρειάστηκε: 

Υλικά για Sause Γιαουρτιού
©Γιαούρτι (ένα ολόκληρο κεσεδάκι)
©Κέτσαπ (2 κουταλάκια του γλυκού)
©Μουστάρδα (3 κουταλάκια του γλυκού)
©Μαγιονέζα (1 κουταλιά της σούπας)
©Άνιθος
©Αλάτι & Πιπέρι
©Πάπρικα

Υλικά για Σφολιατίνια
©Σφολιάτα εμπορίου
©350-500γρ κίτρινο τυρί αρεσκείας (προτίμησε τριμμένο)
©300γρ. αλλαντικό
©Σουσάμι (προαιρετικά)

Υλικά για Μείγμα Αλείμματος για ψήσιμο
©Γάλα (¼ της κούπας)
©Ρίγανη
©Πάπρικα
©Κάρυ
©Πιπέρια μιχ
©Αλάτι


Διαδικασία:
   Αρχικά, ξεκινάς από τη sause η οποία πρέπει να μπει στο ψυγείο για να είναι δροσερή. Για τη παρασκευή της sause η διαδικασία είναι απλή. Ανακατεύεις  σε ένα μπολ όλα τα υλικά με προτεραιότητα  ποσότητας από το υλικό με τη μεγαλύτερη προς εκείνο με τη λιγότερη. Έτσι ξεκινάς από το γιαούρτι και τελειώνεις με τα καρυκεύματα . Αφού ομογεννοποιηθούν, τυλίγεις το μπολ με ζελατίνα και το τοποθετείς στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα θα το σερβίρεις συνοδευτικά με τα σφολιατίνια. Εν τω μεταξύ έχεις ήδη βγάλει τη σφολιάτα στο πάγκο της κουζίνας, ώστε να ξεπαγώσει.


  Στη συνέχεια ετοιμάζεις το υγρό μείγμα με το οποίο θα αλείψεις τα σφολιατίνια πριν το ψήσιμο. Η προετοιμασία είναι εξαιρετικά εύκολη, αφού ανακατεύεις απλώς όλα τα υλικά σου. Το μείγμα αυτό θα βοηθήσει τα σφολιατίνια να μη καούν &  γίνουν σκληρά. Αντίθετα, βοηθά στο να παραμείνουν συγχρόνως αφράτα &  ελαφρώς τραγανά.


  Αφού έχει μαλακώσει η σφολιάτα, την ανοίγουμε και τη κόβουμε σε μικρά ορθογώνια. Το κάθε  ορθογώνιο το απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, ώστε να πάρει μια πιο μακρόστενη μορφή. Έπειτα προσθέτουμε στο καθένα από αυτά ποσότητα από το τυρί και τα αλλαντικά της αρεσκείας σου (εγώ είχα φέτες κάτι που με δυσκόλεψε αρκετά, οπότε προτίμησε τα υλικά της γέμισης να είναι σε μορφή τρίμματος). 




Καλό είναι πρώτα να βρέξεις τα σφολιατίνια με το υγρό μείγμα ψησίματος, ώστε να κολλήσουν τα υλικά της γέμισης. Αφού τελειώσει η συγκεκριμένη διαδικασία, «καπακώνεις» οριζόντια το κάθε ορθογώνιο – σα βιβλίο σκέψου . 


Στη συνέχεια, πιάνεις από τις δυο άκρες και στριφογυρνάς. Έπειτα, τοποθετεις τα σφολιατίνια σε ταψί με λαδόκολλα & τα αλείφεις με το υπόλοιπο υγρό μείγμα. Τοποθετεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC και τα ψήνεις για 20-30 λεπτά.


  Όταν ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς & έχει λιώσει το τυρί, είναι έτοιμα & μπορείς να αφαιρέσεις το ταψί από το φούρνο. Περιμένεις να κρυώσουν & τα σερβίρεις μαζί με τη δροσερή sause γιαουρτιού.



Υ.Γ: Έχεις να μου προτείνεις κάτι εύκολο και γρήγορο όπως η παραπάνω συνταγή για ανάλογες  βραδιές με παρέα στο σπίτι; Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου λιχουδιά για τέτοιες καταστάσεις;

Πολλά Μουάτς,
Νανά Μιχ©


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου