Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Recreating Your Broken Powder
   Hey!Σήμερα θα σου γράψω για το πώς αντιμετώπισα τον εφιάλτη της σπασμένης πούδρας. Είχα διαβάσει κατά καιρούς πολλά posts σε beauty blogs  και στο Pinterest για τον τρόπο με τον οποίο μπορείς εύκολα και γρήγορα να διορθώσεις το πρόβλημα που λέγεται  σπασμένη πούδρα. Τη προηγούμενη βδομάδα, λοιπόν, μπήκα στο πειρασμό και ακολούθησα τις οδηγίες όσων είχα διαβάσει και μπορώ να πω πως έμεινα εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα.
 Είναι σημαντικό πως χρειάστηκαν λίγα υλικά, τα οποία μάλιστα τα είχαμε σπίτι. Πέρα από το πολύ οικονομικό της υπόθεσης, η διαδικασία ήταν πανεύκολη και με αποτέλεσμα.

Τα υλικά που χρειάστηκα ήταν:
©Βελόνα ραψίματος (αποστειρωμένη με αναπτήρα)
©Καθαρό οινόπνευμα
©Χαρτόμαντηλο
©Κέρμα ή Πλαστικό καπάκι (π.χ. πλαστικό μπουκάλι)
©Σπασμένο πουδρένιο προϊόν
©Δοχείο για τη νέα πούδρα (προαιρετικό)




Διαδικασία:
  Αρχικά, Θερμαίνεις τη βελόνα με τον αναπτήρα, ώστε να μη μεταφερθούν μικρόβια κατά τη διαδικασία. Με τη βοήθεια της βελόνας, σπας τη πούδρα σε μικρότερα κομμάτια μέχρι αυτή να πάρει μορφή ελεύθερης σκόνης μέσα στο δοχείο της επιλογής σου.

1ο Βήμα

  Έχοντας ολοκληρώσει αυτό το βήμα, σειρά έχει το οινόπνευμα. Στάζεις μερικές σταγόνες στο δοχείο, τόσες ώστε να καλυφθεί το στρώμα της πούδρας από το οινόπνευμα.

2ο Βήμα


  Αφού προσθέσεις και το οινόπνευμα, μπορείς να τελειώσεις τη διαδικασία με το χαρτομάντηλο και το καπάκι. Συγκεκριμένα απλώνεις το χαρτομάντηλο κεντρικά στο δοχείο και το πιέζεις περιμετρικά με τη βοήθεια είτε του κέρματος είτε του καπακιού, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της νέας πούδρας. Αυτό χρειάζεται ελάχιστη πίεση και διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα.

3ο Βήμα

  Τέλος, αφαιρείς το χαρτομάντηλο και  διαπιστώνεις πως η ελεύθερη μορφή πούδρας έχει πάρει  συμπαγή μορφή θυμίζοντας λάσπη. Αν χρειαστεί, μπορείς να καθαρίσεις τα σκορπισμένα υπολείμματα στη συσκευασία. Το μόνο που μένει είναι να την αφήσεις ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

4ο Βήμα


  Εγώ λοιπόν είχα δυο αγαπημένες πούδρες bronzing να «σώσω», για την μια χρησιμοποίησα τη δική της συσκευασία και για την άλλη αξιοποίησα μια άδεια από άλλο προϊόν. Η νέα τους μορφή είναι αρκετά διαφορετική από την αρχική τους χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η απόδοσή τους. Αντίθετα το χρώμα τους αναζωογονήθηκε και μέχρι και σήμερα είναι αρκετά ζωηρό.
  Προσωπικά έμεινα ευχαριστημένη από την όλη διαδικασία και μου άρεσε πολύ  που κατάφερα και έσωσα δυο αγαπημένα μου προϊόντα bronzing!

Υ.Γ: Εσένα σου έχει ‘σπάσει’ ποτέ κάποιο καλλυντικό; Πώς αντιμετώπισες αυτό τον εφιάλτη;

Πολλά Μουάτς,

Νανά Μιχ©

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο και χρήσιμο άρθρο :)

    Καλή εβδομάδα ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ, Αγγελική μου!
      Συγγνώμη για την Αργοπορία αλλά δε μου έρχονται ειδοποιήσεις!

      Πολλά Μουάτς,
      Νανά Μιχ <3

      Διαγραφή
  2. Χρησιμοποιούμε ακριβώς την ίδια μέθοδο...Πολύ χρήσιμο.

    Marion

    ΑπάντησηΔιαγραφή